Gyakori kérdések klímákkal kapcsolatban

  • Hova szereljük a klímát?
  • Légkondíconáló az irodában, mik a veszélyek?
  • Kell-e karbantartani a klímát?
  • Vásárlási tanácsok: klíma vásárlási tippek
  • Kifejezések: klíma/légkondi fogalmak

Déli fekvésű a lakásom és tetőtéri, borzasztó a hőség nyaranta. Egy légkondi beszerelésén gondolkodom, de mivel minden szobám ablaka délre néz, nem tudom hova szereljem fel?

Ilyen esetben érdemes egy nagyobb teljesítményű klímát venni, amit esetleg elhelyezhetünk egy központi részen is, pl. előszobában, csak gondoskodjunk a helyes elvezetésről, vásárlás előtt győződjön meg róla szakember, hogy a légkondi megfelelő lesz távolabbi elvezetésre is, azaz nem gond, hogy a kültéri és a beltéri egység távolabbra kerül egymástól, hogyan lehet ezt esztétikusan megoldani.


Az irodai légkonditól állandóan begyullad a szemem, nemrég a fogam is begyulladt. Mit tehetek, ha nem kapcsolhatom le, mert munkatársaim igénylik a hűvöset?

Néha egy helycsere elegendő, hogy kevésbé ránk irányuljon a hideg levegő, mindenképpen keressük meg azt a helyet az irodában, ahol kevésbé érezhető a légmozgás. Kérjük meg munkatársainkat, hogy állítsák pár fokkal magasabb hőmérsékletre, alacsonyabb fokozatra, esetleg csak az ebédszünetünk idejére, vagy rövidebb alkalmakra kapcsolják be a klímát, de ha nagy a probléma és folyamatosan fennáll, muszáj lesz leállítani a klímaberendezést. Sajnos sokan küzdenek hasonló problémákkal. Esetleg a mobil klíma is megoldás lehet ilyen esetben.


Kell-e karbantartani a klímát?

Ez a típustól és a márkától is függ, beszereléskor pontos információt kapunk a garanciális feltételekről. Általában évi 1-2 alkalmas karbantartást szoktak előírni a jótállási feltételekben. A nagyobb márkák általában hosszabb garanciális feltételekkel bírnak, mint például az LG klímák, vagy a Fisher légkondik.

Bejelentkezés